2012. augusztus 3., péntek

Napi Emily: A vámpírokról - 1. rész


Vásároljon most ezüst ékszereket, ezüst fegyvereket és garantáltan távol tarthatja a nem kívánt agyarasságot és a…


Nos, most, hogy a vérszívók leléceltek, beszélhetünk a vámpírokról és „Holdfény”-rendeletről.


Folytatásos ismeretterjesztő sorozatunk célja, hogy az egyperces, rövid részek a vámpírlét és a vámpírokkal való együttélés különböző aspektusait bemutassa. 
A mai részben a vámpírok eredetéről beszélgetünk.

Nos, az évezredek során rengeteg teória alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a vámpírok miért és hogyan, egyáltalán mikor és ki által jöttek létre, ha egyáltalán léteznek. Ez utóbbi kérdésre az elmúlt évtized végéig mindig azt a választ adta a józan ész és a tudomány, hogy nem. Vámpírok nem léteznek.

Most, hogy már tudjuk a valódi választ, amely igen és azt, hogy eddig több száz évig a jótékony, sötét tudatlanságban éltünk, egy kicsit megrendült a hitünk önmagunkban, az emberiségben és megindultak a különböző mitikus lények utáni kutatás. Egyszeriben az UFO-k már nem is voltak érdekesek, hiszen még mindig van új a nap alatt, ezen a kerekded, drága, édes, kicsi Földön is akad még felfedezetlen faj, amelyek éppoly intelligens lények, mint a humanoidok. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy kevésbé ostobák.

Így derült fény tehát a vámpírok után a vérállatok, a meglehetősen kevés, elkorcsosult alakváltó, boszorkány, varázsló vagy ezek akármilyen keresztezéséből létrejött faj létezésére. Legtöbbjük nem maga döntött a nagy színrelépés mellett, de a vámpírok igen. Őket a „Holdfény”-rendelet kötelezte, de erről majd egy másik részben mesélek.

Tehát, miután a vámpírok felfedték önmagukat a halandó szemek előtt és többé már nem titkolták szívós mivoltukat, felmerült a kérdés az emberekben, hogy honnan jöttek ezek a szörnyek. A papok rögtön Isten büntetéseként prédikáltak róluk, bár a mai napig sem hat rájuk sem a szentelt víz, sem a kereszt. A tudósok őskori mutáció eredményeképp tekintettek az agyarasokra, a csúcsragadozók egy újabb rendjébe osztották őket, mások a Sátán teremtményeinek gondolják őket. Valójában senki sem tudja, hogy hogyan jött létre a vámpírok dicső faja. Mindenki csak találgat, a vámpírok pedig hallgatnak, mint egy csapat jóllakott farkas. Minek vonyítsanak, ha már jóllaktak?

Egyetlen vámpírt sem lehet szóra bírni ezzel kapcsolatban, a vámpírológusok azt pedzegetik, hogy ez tabutéma a vérszívóknál, senki sem beszélhet róla, különben titokzatosan nyoma vész az illetőnek. Jó tudni, hogy legalább ők is félnek valamitől. Vagy valakitől. Vajon nekik is van főnökük? Ki tudja.

Mindenesetre jobban teszed, ha nem érdekel annyira, hogy honnan jöttek, inkább azon gondolkodj hová is tartanak, mert ha az emberiség egyszer keresztezni meri az útjukat, nem sok jót remélhetünk.

Emily Warren voltam és ez volt "A vámpírokról" 1. része.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Facebook Komment